Indien gewenst wilt Glazenwasserij Meer Dan Schoon – gevestigd te Arnhem – ook bijdragen aan het onderhoud van uw dakkapel door deze jaarlijks schoon te maken. Zeker als wij toch regelmatig bij u de ramen komen wassen, kan u het fijn vinden om dit door hetzelfde bedrijf te laten doen. Ook wassen wij uiteraard alleen het dakkapel als een vaste of nieuwe klant hier om vraagt. Voor veel huiseigenaren in Arnhem en omgeving (Nijmegen, Elst, Huissen, Velp, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Ede, Renkum etc) is een dakkapel een forse investering geweest waar net als de rest van het huis zorgvuldig mee wordt omgegaan. Het schoonhouden van een dakkapel is daarop geen uitzondering. Zeker met de invloed van het weer in Nederland, kan groene aanslag, zand, stof, mos, en andere viezigheid de levensduur van uw dakkapel inkorten.

Hoe lang gaat een dakkapel mee?

Een dakkapel heeft een levensduur van zo’n 25 jaar. Met degelijk onderhoud en grondige schoonmaak van tijd tot tijd is dit voor velen te verlengen tot wel 50 jaar. Of het nou trespa betreft, zink, kunststof, keralit of aluminium. Het zijn niet enkel de houten dakkapellen die goed onderhoud vergen. Wij raden aan om in ieder geval eenmaal per jaar de periodieke dakkapelreiniging uit te laten voeren. Afhankelijk van de omgeving waar u woont kan dit meer zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bosrijk gebied.

Tips voor het zelf goed onderhouden van uw dakkapel.

Veel kunt en wilt u wellicht zelf doen. Denk hierbij aan het in de gaten houden van het schilderwerk. Gemiddeld wordt aanbevolen eens per 5 jaar een goed dekkende nieuwe verflaag aan te brengen. Ook het invetten van de raamrubbers of het stofvrij maken van de ventilatieroostertjes is goed te doen.

Dakkapel laten schoonmaken door de glazenwasser.

Veilig en grondig schoonmaken of reinigen van de buitenkant wordt echter ingewikkeld voor veel eigenaren van een dakkapel. Gelukkig neemt Glazenwasserij Meer Dan Schoon deze klus op veelal hoge hoogte graag van u over. Gemiddeld bedragen de kosten voor het poetsen van dakkapellen rond de 50 euro, afhankelijk van verdere wensen en afwijkende afmetingen. Eventuele kosten voor dakgoten of de buitenkant van rolluiken op verzoek van de klant is daarbij niet inbegrepen, maar wij maken graag een voordelige en geheel vrijblijvende offerte op maat.

Neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte. Naast het contactformulier kunt u ook bellen of een berichtje sturen op Facebook en LinkedIn.

Grote hoogte, groot risico

Dakkapellen bevinden zich op vele meters hoogte en altijd op een schuin dak. Zelf uw dakkapel schoonmaken is daarom echt gevaarlijk en een misstap kan leiden tot ernstig letsel. Als u toch zelf schoonmaakwerkzaamheden wilt uitvoeren, kunt u zich beperken tot de binnenzijde van de dakkapel. De specialist van Glazenwasserij Meer Dan Schoon kan de buitenkant doen. Denk hierbij niet alleen aan de ramen. Juist ook de boeidelen, de zijkanten en het dak van de kapel, eventuele rolluiken, kozijnen enzovoorts.