Waarom moeten dakgoten worden schoongemaakt? En hoe vaak is de reiniging van een dakgoot nodig? Wat kost het eigenlijk, om dit klusje uit handen te geven? Glazenwasserij Meer Dan Schoon geeft graag de antwoorden.

Kosten dakgoot schoonmaken

Het jaarlijks laten schoonmaken van uw dakgoot in Gelderland kost slechts 3,50 per strekkende meter bij Glazenwasserij Meer Dan Schoon. Dit doen wij op professionele, veilige en grondige wijze. Voor kleine appartementen, winkels, bedrijfjes, woningeigenaren en schuren is het dus een relatief goedkope uitgave. En op de lange termijn bespaart het jaarlijks bijhouden van uw dakgoten grotere onverwachte uitgaven.

Veel bestaande klanten waar wij de ramen wassen vragen onze glazenwasser regelmatig om direct de dakgoten te legen en reinigen. Dit doen de glazenwassers graag voor u. U kunt een vrijblijvende offerte aanvragen enkel voor uw dakgoten, of samen met aanvullende glazenwassers diensten.

Voor grotere woningen en bedrijven maken wij ook vrijblijvende offertes op maat. Het tarief voor dakgootreiniging wordt mede bepaald door de bereikbaarheid van uw dak en of wij al bij u in de buurt ramen wassen. Wij zullen nooit voorrijdkosten of onverwachte kosten zonder akkoord in rekening brengen.

Waarom en hoe vaak dakgoten worden gereinigd.

Voor dakgoten geldt hetzelfde als trespa, dakkapellen en zonnepanelen; een jaarlijkse schoonmaak. Bij een verstopping van (een deel van) uw dakgoten zal er in eerste instantie overstroming plaatsvinden. Regenwater kan niet meer goed wegstromen door de regenpijp. Op de langere termijn kan er ook schade ontstaan aan de muren, het dak, of de dakgoot zelf door het ontbreken van goede doorstroming van hemelwater.

Door jaarlijks dakgootreiniging toe te passen voorkomt u vochtplekken, schimmel binnenshuis en eventuele lekkage. Ook zal een dakgoot niet verzakken door het zware gewicht dat zich heeft opgestapeld. Daarnaast is het inschakelen van een specialist door gebrekkig onderhoud duurder, wanneer zij uw dakgoten moeten inspecteren en de regenpijpen moeten doorsteken met specialistisch materiaal.

Ruimte voor de natuur…

Het afschermen van dakgoten doet Glazenwasserij Meer Dan Schoon niet. Na een dakgootreiniging is het mogelijk om een dakgoot verder te ‘beschermen’. Bijvoorbeeld om in de toekomst blaadjes en takken te vermijden, door het plaatsen van bladvangers en dakgootroosters boven de gehele afvoer. Dit gaas (boldraadrooster) levert enkel extra moeilijkheden op wanneer de dakgoten weer moeten worden schoongemaakt, want er valt altijd nog genoeg viezigheid doorheen.

Daarnaast kunnen de vogeltjes zich hierdoor niet meer wassen in het water dat op dakgoten ligt, terwijl zij dit graag doen. Ook helpen zij altijd al een snaveltje mee op kleine schaal, omdat zij nestmateriaal verzamelen uit dakgoten. Mocht u toch zelf dakgoot roosters online aanschaffen, dan kunnen wij deze op verzoek voor u bevestigen als u liever niet zelf de ladder op gaat.

dakgoot roosters tegen vogels en bladeren
Een voorbeeld van geplaatste dakgoot roosters